Dit is de reden waarom je gezichtsmaskers niet te vaak moet gebruiken!


Iedereen verdient natuurlijk een momentje voor zichzelf. Een gezichtsmasker is een ideale manier om jezelf te verwennen en je daarna weer lekker fris te voelen. De meeste mensen denken ook dat het geen kwaad kan om dit maskertje een lange tijd op je huid te zitten.

Laten we je direct maar uit deze droom helpen. Uren in bad liggen met een gezichtsmasker is niet het slimste wat je kunt doen. We leggen je hier precies uit waarom je moet uitkijken van het te lang dragen of te veel dragen van deze masker

Een gezichtsmasker te vaak of te lang dragen

Helaas is onze tere huid niet bedoeld om iedere dag een masker op te doen. De gezichtsmaskers kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid alleen maar droger wordt, terwijl je dit maskertje juist gebruikt om een mooie en strakke huid te krijgen. Misschien zelfs om stiekem wat rimpeltjes hier en daar weg te werken.

Dit moet natuurlijk ook kunnen! We zeggen niet dat je helemaal geen maskertjes meer mag dragen. Je huid kan er alleen niet tegen als je dit elke avond een aantal uur doet. Je pori├źn kunnen er van verstoppen en dit kan er weer voor zorgen dat je meer huidproblemen krijgt.

Het maakt dan niet uit welk soort masker je gebruikt. Dit kan een sheetmask zijn, maar ook een claymask kan dit veroorzaken. Alle soorten maskers moet je niet te vaak gebruiken.

Hoe vaak en hoelang wel een gezichtsmasker dragen?

Maar dan komt nu natuurlijk de vraag hoe vaak en hoelang je de maskertjes dan wel mag dragen. Hoelang staat altijd op de verpakking aangegeven. Lees dus gewoon even de achterkant van je maskertje en je weet direct waar je aan toe bent!

Hoe vaak is een wat moeilijkere vraag. Het beste is om je huid wat rust te gunnen als je jouw maskertjes hebt gedaan. Hierbij kun je een tijdspan van 1 tot 2 keer per week aanhouden. Meer dan dat is niet aan te raden. Zo heb je toch nog 1 tot 2 dagen een leuk maskerfeestje met je vriendinnen!

About Lisan

Lisan is een gepassioneerde fashionista met een scherp oog voor stijl en trends. Als schrijver voor GoeieMode.nl, deelt ze haar liefde voor mode met een wereldwijd publiek. Met een achtergrond in modejournalistiek en een onstilbare nieuwsgierigheid naar het laatste nieuws in de modewereld, brengt Lisan frisse inzichten en inspiratie voor iedereen die zijn garderobe naar een hoger niveau wil tillen. Van catwalktrends tot street style vibes, Lisan staat altijd klaar om de lezers te voorzien van boeiende content die hen helpt hun persoonlijke stijl te ontwikkelen en te omarmen. Volg haar reis door de wereld van mode en ontdek de nieuwste must-haves en fashion-forward tips!

Plaats een reactie